High Tea!

Laatst heb ik een high tea georganiseerd voor een paar vriendinnen – het was nog voor mijn verjaardag – mij maakt het helemaal niet uit dat ik bijna 4 maanden ervoor jarig was. Toch wilde ik nog iets doen voor mijn verjaardag! Het was heel gezellig, maar achteraf was ik toch wel een beetje misselijk…

High Tea
Een tijdje geleden dacht ik opeens: jaa ik ga toch nog iets doen voor mijn verjaardag omdat ik het al sinds de brugklas niet meer gevierd had met vriendinnen zegmaar (het was dus 3 jaar geleden dat ik mijn verjaardag gevierd had..) Daarom vond ik het wel tijd voor een klein feestje, niet te overdreven enzo.
Op de foto hierboven zien jullie mijn werk, behalve de sandwiches, die had mijn vader even gemaakt want ik zat in de tijdnood.. Ook had ik kaasstengels van AH excellent, die zijn echt heel lekker (:
High Tea
Ja het plastic zit nog over de bordjes, niet echt professioneel maafja, op de voorgrond zie je sandwiches met zalm, komkommer en paturain, daarachter staan sandwiches met kip, mango, rucola en honing-mosterddressing. Ik had gekozen voor thee van Twinings: Earl Grey en Green Tea Jasmin. Ook had ik thee van Pickwick: Lavender Serenity, Vanilla Warmth en Lively Lemon Grass.

High Tea
Hier zie je mijn o-zo-goedgelukte scones, ze lijken meer op kokosmacronen, toch waren ze wel lekker, daar boven zie je mijn koekjes, eigen recept wat ik echt aan niemand ga geven want dan zijn mijn koekjes niet meer uniek. Die gele dingen daarzo zijn macarons met een citroen-honing vulling, sinds kort ben ik helemaal in een ilovemacarons stemming zegmaar. Ik vind het ook echt superleuk om ze te bakken en er mijn tijd in te steken. Voor de macarons zie je whoopies, ik had er nog niet echt veel over gehoord of gezelen, maar ik vond dat ze er wel leuk uitzien. Dus die wilde ik ook eens proberen maken.

High Tea
Op deze foto zie je nog eens mijn thee en leuke roze servetten, beetje hetzelfde als daarnet zegmaar. De lively lemon grass thee van Pickwick viel niet erg in de smaak, er zat een beetje een vies nasmaakje aan van gember en citroengras, die drink ik dus niet meer. Ik ben trouwens een echte theeleut, dus misschien komt er nog wel meer over thee enzo op mijn blog (:

High Tea
Nog een keertje mijn whoopies en macarons, ik ben echt trots op de vulling van mijn makarons, ik heb heel vaak dat als iets goed gelukt is, dat de vulling dan vloeibaar is ofzo, wel lekker maar omdat het dan vloeibaar is kan ik er niks mee..
Die rode dingen tussen de whoopies zijn trouwens stukjes aardbei, ik dacht aan een ‘finishing touch’ dus aardbeitjes ertussen.

High Tea
En dan de laatste foto, nog eens van de scones en koekjes!

Hebben jullie wel eens een High Tea gehouden? Wat zijn je ervaringen ermee?

xoxo Inger

5 gedachtes over “High Tea!

  1. Macarons is geen merengueschuimpje, maar op basis van amandelmeel, eiwit en poedersuiker. Als je het beslag tegen de rand van de kom aan wrijft tot het een glanzende massa is, worden je macarons mooi.
    Anders kom je maar eens langs, ga ik het je leren! (:

Plaats een reactie